ဒူးရင္းသီးဝယ္မယ္ဆိုရင္ဆူးညီၿပီး အလံုးညီတဲ့အသီးကိုေရြးဝယ္ဖို႔ လိုပါတယ္။ ဒူရင္းသီးရဲ႕ သဘာဝကအသီးရင့္လာတာနဲ႔အမွ်ဆူးႀကဲလာတာေၾကာင့္ ဆူးႀကဲတဲ့အသီးကို အဓိကေရြးဖို႔ လိုပါတယ္။
အလံုးညီတာကိုေရြးတာကေတာ့ အသီးရဲ႕တစ္ေနရာမွာပိန္ေနတာတို႔ ဆူးေတြစိပ္ၿပီး ခ်ိဳင့္ေနတာတို႔ဆိုရင္ အထဲကအျမႊာေတြက အသားမပါဘဲ အေစ့ေတြက ပိန္ေနတတ္ပါတယ္။
အလံုးညီတာကိုေရြးတာကေတာ့ အသီးရဲ႕တစ္ေနရာမွာပိန္ေနတာတို႔ ဆူးေတြစိပ္ၿပီး ခ်ိဳင့္ေနတာတို႔ဆိုရင္ အထဲကအျမႊာေတြက အသားမပါဘဲ အေစ့ေတြက ပိန္ေနတတ္ပါတယ္။
ဒူးရင္းသီးဝယ္မယ္ဆိုရင္ေနာက္ထပ္ သတိထားရမယ့္အခ်က္ကေတာ့ ဒူးရင္းသီးရင့္ေလအခြံေတြကဲြၿပီး ဟလာတာေၾကာင့္ အဲသည္ထဲကေန ေရဝင္ေနမယ္ဆိုရင္ ဒူးရင္းသီးအနံ႔ ဘယ္ေလာက္ေမႊးေမႊးအရသာက ခ်ဥ္ေနတတ္ ပါတယ္။
ေရဝင္မဝင္ဆိုတာကိုေတာ့ အျမင္ၾကည့္႐ံုနဲ႔ခြဲျခားရတာခက္ခဲၿပီး ဒူးရင္းသီးလတ္ဆတ္မႈ ရွိ မရွိ ဆိုတာနဲ႔လည္းသက္ဆိုင္ပါတယ္။ ဒူးရင္းသီး အျမႊာျပည့္တာအသားမ်ားတာကို အသီးကိုပုတ္ၾကည့္ရင္လည္းသိႏိုင္ပါတယ္။
ဒူးရင္းသီးအထဲကအေျမာင္းလိုုက္ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပုတ္ၾကည့္လိုက္တဲ့အခါ လိုဏ္ေခါင္းသံလိုမ်ိဳးအသံ ခပ္အုပ္အုပ္(ဘုတ္ဘုတ္)အသံအဲသည္လို ျမည္ေနဖို႔လိုပါတယ္။
ဒူးရင္းသီးအထဲကအေျမာင္းလိုုက္ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပုတ္ၾကည့္လိုက္တဲ့အခါ လိုဏ္ေခါင္းသံလိုမ်ိဳးအသံ ခပ္အုပ္အုပ္(ဘုတ္ဘုတ္)အသံအဲသည္လို ျမည္ေနဖို႔လိုပါတယ္။
#Credit Kumudra